Over ons - Natuurelle


Natuurelle

Over ons

Over ons

Voor de praktijk Natuurelle is iedere patiënt uniek en wordt dus individueel benaderd. Er wordt gekeken naar de constitutie (unieke eigenschappen) van deze persoon.

Bij een complementaire biologisch geneeskundige behandeling gaat het steeds om de gehele gezondheid, er wordt holistisch gekeken naar de zieke in plaats van naar de ziekte. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest. Alle aandacht gaat naar het voortdurende samenspel tussen lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale, culturele en spirituele aspecten van de mens.

Een orthomoleculair geneeskundige bestrijdt geen symptomen van ziekten, maar richt zich op de oorzaak en herstel van de gehele gezondheid. De patiënt wordt hierin ook begeleid met nieuwe kennis, vaardigheden en bewustwording naar een betere gezonde leefstijl zodat de patiënt de eigen gezondheid op lange termijn zelf in stand kan houden, en voortbouwend op wat de patiënt van de ziekte en behandeling heeft geleerd. De patiënt wordt als partner gezien, zonder de samenwerking tussen behandelaar en patiënt is de aanpak niet functioneel. Vertrouwen, openheid en de bereidheid van beide kanten om zich in te zetten naar resultaat is een basis vereiste.