Orthomoleculair, natuurgeneeskunde geneeswijzen - Natuurelle


NatuurelleOrthomoleculair, natuurgeneeskunde geneeswijzen

Orthomoleculair, natuurgeneeskunde geneeswijzen

Voor de praktijk Natuurelle is iedere patiënt uniek en wordt dus individueel benaderd. Er wordt gekeken naar de constitutie (unieke eigenschappen) van deze persoon.

Bij een complementaire biologisch geneeskundige behandeling gaat het steeds om de gehele gezondheid, er wordt holistisch gekeken naar de zieke in plaats van naar de ziekte. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest. Alle aandacht gaat naar het voortdurende samenspel tussen lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale, culturele en spirituele aspecten van de mens.

Een orthomoleculair geneeskundige bestrijdt geen symptomen van ziekten, maar richt zich op de oorzaak en herstel van de gehele gezondheid. De patiënt wordt hierin ook begeleid met nieuwe kennis, vaardigheden en bewustwording naar een betere gezonde leefstijl zodat de patiënt de eigen gezondheid op lange termijn zelf in stand kan houden, en voortbouwend op wat de patiënt van de ziekte en behandeling heeft geleerd. De patiënt wordt als partner gezien, zonder de samenwerking tussen behandelaar en patiënt is de aanpak niet functioneel. Vertrouwen, openheid en de bereidheid van beide kanten om zich in te zetten naar resultaat is een basis vereiste.

Orthomoleculaire benadering

De orthomoleculaire therapeut zal bij mensen met chronische aandoeningen op zoek gaan naar wat er in de basisbiochemie ontbreekt, waardoor het lichaam niet meer kan doen wat het zou moeten doen. Dat is de omgekeerde benadering van de reguliere geneeskunde, waar met medicijnen bepaalde biochemische ontsporingen worden gestopt of geblokkeerd.

De orthomoleculaire benadering is gebaseerd op preventie en ondersteuning van de biochemie van het lichaam en de reguliere benadering is gericht op de acute hulp en het onderdrukken van symptomen.

Nu is het geen wedstrijd tussen beide geneeskundigen regulier en alternatief. Ik denk dat beide vormen van geneeskunde iets toevoegen aan het welzijn van de mens. Het is alleen de kunst om dat van elkaar te zien en te waarderen. Het zou mooi zijn als beide respectvol naast elkaar en in samenwerking met elkaar, kunnen bijdragen aan een gezondere samenleving.